Pregatiri

Atunci cand aduci un copil pe lume, trebuie sa te pregatesti din timp pentru acest eveniment. Chiar ieri am fost la cumparaturi si am zarit un cuplu destul de simpatic in magazin. Erau la casa inaintea mea si au cumparat cateva lucruri pentru bebelusi. Nu m-a socat asa de mult nota de plata, cat multitudinea de obiecte de care ai nevoie si sunt sigur ca au cumparat doar o parte infima. Cu siguranta ma voi gandi de doua ori atunci cand o sa fac un copil. Acesta trebuie sa vina pe lume in momentul in care toate cerintele sunt indeplinite, cum ar fi casa, implinire profesionala si un statut financiar care sa iti permita sa il cresti fara sa ii lipseasca nimic. Multi ar spune ca o sa devina un ingamfat daca ii dai tot ce cere, insa cred ca educatia nu are legatura cu niste simple obiecte. E adevarat, nu exista un manual care sa te invete cum sa fii un parinte bun si fiecare procedeaza in stilul sau. Unii mai rautaciosi ar spune ca rezultatele se vad 20 de ani mai tarziu, cand odrasla se afla printre cei 70% din cei care pica bacul.

Atunci cand ai un copil, ai nevoie in primul rand de biberoane si un sterilizator. Nu stiu daca se mai recomanda suzeta, am auzit cateva stiri ciudate in legatura cu aceasta, insa nimic concret. Pe masura ce tehnologia evolueaza apar tot mai multe cai de a creste copiii fara clasicele ustensile. Adevarul este ca suntem in anul 2014, nu in 1980.

Pana la urma totul se rezuma la responsabilitate si la modul in care ai fost tu crescut. Se spune ca majoritatea copiilor invata ceea ce traiesc si vor deveni  precum parintii oameni cu carte sau derbedei, in functie de extremele ce tind sa acapareze familia.

Leave a Reply