Pret negociabil

Nu stiu cum sunteti voi, insa pe mine ma enerveaza la culme cei care trec “pret negociabil” in anunturile prin care incearca sa vanda ceva, orice, de la case si masini la telefoane mobile si calculatoare. Pai ma frate, ori vrei sa vinzi ori vrei sa stai de taina prin telefon?

Eu unul nici nu bag in seama asemenea anunturi pentru ca e pierdere de vreme, multi dintre cei care nu afiseaza preturile nici macar nu raspund la telefon cand ii suni, au telefoanele inchise si asa mai departe. Cred ca este motivul principal pentru care ma feresc sa cumpar ceva la mana a doua din Severin.

Am fost in targul de masini saptamana trecuta si am vazut ca 90% dintre masini nu aveau preturile afisate. Aveau afisate dotarile si anul de fabricatie, insa pretul era bineinteles negociabil…  Pune domne’ pretul daca vrei sa vinzi ceva, ce atata coiala? Toata lumea se ascunde dupa degete cate vrea sa vanda?

Pai cred ca singura explicatie pentru ca nu se afiseaza preturile pe la anunturi este faptul ca cei care vand nu cauta cumparatori, ci fraieri. Evita sa afiseze pretul pentru ca in primul rand la ce sume ridicole ar cere, s-ar face de ras. Apoi, cei care vad pretul poate discuta cu altcineva inainte si risca sa fie atentionati ca-i pacaleala si nesimtire… Asadar, preturile negociabile sunt la indemana oricui doreste sa prosteasca.

Traim in tara pretului negociabil, a celor care cauta sa pacaleasca nu sa vanda, a celor care traiesc din nemunca. Combinatia e la putere, nu munca. Nu ne prea place noua munca si cred ca in curand o sa existe si ocupata oficiala de  “combinator”… Mai in gluma, mai in serios, cred ca planeta Pamant se duce de rapa si din pacate noi, cei care mai gandim putin logic, nu avem puterea de a schimba lucrurile.

One Response

  1. e-provincia January 30, 2016

Leave a Reply