Pret Negociabil

Romanul este negustor de cand se stie, insa nu in sensul bun al cuvantului. Saracia impinge pe tot mai multi oameni sa inceapa diverse combinatii de genul ia un cric – da-mi un cauciuc, fiind ajutati si de site-uri precum tocmai.ro sau olx.ro (okazii.ro nu includem aici, suntem romani si nu platim comisioane pentru vanzari, suntem prea zgarciti, saraci si pe deasupra si cu nasul pe sus…).

De multe ori zaresc anunturi de vanzare pe Facebook. De cand a devenit reteaua de socializare nr.1 din Romania, combinatorii au invadat cu anunturile lor si acest site. Scriu acest articol cu destul de multa indignare nu din pricina faptului ca vad “de vanzare” printre alte lucruri cu adevarat interesante de pe Facebook, ci din pricina faptului ca cei care vand, indiferent ce, trantesc un “Pret Negociabil” in anunt. Pai ba frate, futu-i mama ei de negustorie si de combinatie, daca vinzi de ce nu afisezi un pret macar informatic de la care sa inceapa si negocierea? Daca vinzi iPhone 5 pune pretul acolo 1000 de lei negociabil nu doar negociabil. Daca sunt in cautare de iPhone 5 de ce sa fiu nevoit sa pierd vremea punand intrebari suplimentare sau accesand persoane pe care nu le cunosc? Pune acolo clar pretul si cine este interesat te contacteaza, ci nu e multumit de oferta trece mai departe fara sa mai piarda timpul trimitandu-ti tie mesaje. Traim intr-o lume cu un tempo mult grabit, nu vrea nimeni sa piarda vremea in dialoguri inutile si intotdeauna am considerat ca cine vrea sa vanda ceva, afisaza cat se poate de CLAR pretul.

Of, sa nu ne mai suparam ca ne suparam degeaba… Taranii nu o sa inteleaga niciodata ce inseamna orasul si ce inseamna comunicarea eficienta.

Leave a Reply