Prețul carburanților. Încotro?

Bună întrebare. Am observat că iarăși au ajuns pe la 5 lei și 20 de bani. Dar nu-i nimic, românul plătește. Este dispus să renunțe la pâine decât să renunțe la mersul cu mașina. Toată lumea se miră precum imbecilii că la noi mereu crește prețul carburanților și că plătim mai mult ca în străinătate, dar nimeni nu își dă seama că se întâmplă chestia asta din cauza faptului că acest popor este unul de leneși. În plus, nu s-a atins pragul suportabilității. Doar nu au ieșit în stradă românii când s-au tăiat salarii și pensii și ați vrea să iasă pentru câțiva zeci de bani puși la litrul de benzină?

Lasă că românul se mulțumește să vocifereze pe Facebook și să înjure pe cine prinde în minte, nu are de gând să ia măsuri. Păi ia să existe unitate în țara asta, măcar o dată la 27 de ani și oamenii să zică de mâine, cei care pot face asta „Eu nu mai alimentez un litru”… Și să meargă pe jos la muncă sau prin oraș, ori cu taxi ori cu autobuzul. Evident că nu se va întâmpla asta. Curul de român este extrem de prețios, în special acela foarte mare și gras. Păi ia să dispară de prin benzinării mașinile ai căror proprietari se pot descurcă și fără și o să vedeți voi ce nu s-a mai văzut niciodată: carburanți sub media europeană.

Ei bine, până să existe unitate într-o țară ca România, o să mai treacă multă apă pe Dunăre. Noi nu dorim binele celuilalt, noi suntem genul de popor care vrea să-și vadă aproapele îngenunchiat și foarte sărac, doar ca să se simtă mai bine că are el mai mult.

Leave a Reply