Preturile la imobiliare

Scobind prin tomberonul tocmai.ro, am zis ca daca tot pierd vremea, macar sa o pierd cu folos, cautand ceva lucruri interesante. Ma uitam la imobiliare si nu imi venea sa cred cat de mult au scazut preturile. Un apartament cu 3 camere il poti cumpara in Severin cu mai putin de 20.000 de euro. Bani sa fie, ca in rest…

Ma mir de aceste preturi pentru ca am si comparatia potrivita la indemana. Prin 2007, un cineva a scos un apartament cu 3 camere la vaznare. A cerut pe el 53.000 de euro. Dupa ceva timp, a gasit un cumparator care insa i-a oferit numai 52.000. Din cauza faptului ca nu s-au inteles asupra acelei mii de euro, tipul avea sa vanda apartamentul cativa ani mai tarziu cu nici mai mult nici mai putin de 27.000 de euro. Lacomia si prostia si-au dat mana si au impiedicat rationamentul sa gaseasca calea spre o afacere profitabila.

Iata ca astazi, in 2014, apartamentele in Severin incep sa se vanda la pret de nimic, precum si casele si terenurile. Ori piata imobiliara a fost pusa la pamant, a fost desumflata o gogoasa ce niciodata nu va mai capata proportiile din trecut, ori orasul se duce de rapa si nimeni nu vrea sa m ai stea aici. Cunosc multe cazuri de oameni care muncesc afara si doresc sa scape cu orice pret de casele din Severin, cu gandul ca nu se vor mai intoarce niciodata in aceasta tara de cacat.

Leave a Reply