Prioritatea nu mai este prioritate

Din pacate, in ziua de azi permisele de conducere se dau la toata lumea, nu conteaza ca est chior, ca nu ai maini, picioare, ca esti nebun cu acte in regula, etc… Din pacate, vad din ce in ce mai multi incepatori care desi au lamaia in geam ce semnalizeaza acest lucru, fac greseli elementare intentionate de genul acordarii de prioritate.

Nu de putine ori am fost nevoit sa pun frana destul de violent ca sa evit un incepator care desi stie ca nu are prioritate, face stanga la semafor in loc sa ma lase pe mine care merg inainte sa trec primul sau desi ma aflu in sensul giratoriu el vine din lateral, accelereaza si ma forteaza sa pun frana. Da, intra in sensul giratoriu fara sa acorde prioritate celor care se afla deja in sens…

Prioritatea nu mai exista practic si am spus de multe ori ca desi in trecut se forta destul de mult conducerea preventiva in scoli, astazi esti obligat sa conduci preventiv. E mult mai important sa fii atent la ce se intampla in jur de cat la banda ta pentru ca oricand poate sa apara un nebun ori un incepator care ori nu stie regulile, ori nu vrea sa le respecte.

Nu stiu voi, insa eu unul era sa fac zeci de accidente din cauza celor din jur, a neatentiei sau a rea vointei lor, a nepasarii sau a smecheriei… Nu mai e de ajuns sa ne dam mari cu lamaia din geam si cu masina lu’ tati, e nevoie sa incalcam si regulile de circulatie elementare acum, sa vada toata lumea cat de smecheri suntem noi si ca avem masina si toate cele…

Pana nu demult credeam ca in Romania, companiile de asigurari fac discriminare cand cer unuia de 20 de ani 15 milioane asigurare pe an, insa dupa ce am studiat putin traficul tineretului si cel al incepatorilor, cam au dreptate. Un dobitoc de-asta care vrea sa se dea mare iti face masina praf cu lamaia lui cu tot in parbriz.

Leave a Reply