Problema cu formularele 230

Observ că foarte multe ONG-uri doresc să pună mâna pe formularul acesta 230 completat de contribuabili. Este vorba despre cei 2% impozit pe salariu ce ar fi redirecționați către aceste ONG-uri. Ideea este că acestea ori nu știu, ori se fac că nu știu, e destul de complicat să depui aceste formulare ca simplu cetățean care muncește.

De ce spun asta, păi pentru că în primul rând trebuie să-ți faci timp să mergi la ANAF să depui acest formular, iar dacă muncești, e clar că nu vei putea ajunge până în orele 16:30, când ghișeele fiscului se închid.

Unele ONG-uri precum Salvați Copiii au făcut un lucru foarte inteligent și anume au amplasat niște mici corturi în orașe în care poți lăsa acel formular 230, nu mai ești nevoit să te duci tu personal la ANAF, să iei o coadă soră cu moartea până în orele 16:00.

În rest, nu am mai văzut asemenea inițiative ale altor ONG-uri și e foarte normal să aibă un procent de contribuții din acei 2% foarte scăzut pentru că e greu asta cu statul la coadă. Sunt mulți care vor să ajute dar când aud de stat la coadă pe la instituțiile statului, le cam trece cheful de a ajuta, subit.

Acum, știu că se pot trimite aceste formulare și prin poștă, dar din nou. Cine se duce la poștă? Că acolo din nou, trebuie să dai și bani, să stai și la coadă, să completezi și ceva formulare de expediție. E totul anapoda oricum ai încerca să faci, nimeni nu vrea să piardă timpul pe la coadă chiar dacă ar fi vorba de un scop nobil.  În fine, poate pe viitor ONG-urile vor înțelege treaba asta cu formularele și ANAF-ul și vor lua exemplul celor de la Salvați Copiii România.formularele 230

Leave a Reply