Problema cu raftul

Atunci cand iti construiesti casa noua, nu iei in calcul toate detaliile. Chiar nu ai cum sa faci asta. Doar nu suntem toti neam de ingineri sa le stim pe toate si sa ne nastem pe santier. Aveam sa vad pe pielea mea luna trecuta ce inseamna sa gandesti dupa si sa actionezi inainte. Luna trecuta am terminat de renovat casa de la tara, inclusiv podul si beciul. Stim cu totii ce inseamna de fapt casa de la tara: spatiu de depozitare a troacelor acumulate in debaralele de la oras. Cand nu mai avem loc de ele la oras, le ducem gramada la tara unde le depozitam in beci sau in podul casei, dupa preferinte.

Dupa ce am terminat de renovat casa la interior, fiind iarna nu se putea lucra la altceva si sincer sa fiu nici nu am nevoie de alte lucrari exterioare (fatada am facut-o in urma cu doi ani si deocamdata se tine destul de bine dupa cate vad), am inceput sa atunci absolut toate nimicurile adunate in pod si in beci. Casa avand un acoperis destul de “tuguiat” si o pivnita destul de mare, cred ca de-a lungul timpului am bagat in ele peste 3 tiruri de troace. Le-am dat jos cu chinu cu vai, cu chinuiala si le-am dus pe toate la gunoi. Vreo 10 carute am scos. Dupa ce am facut luna in ambele locuri, am inceput sa construiesc un raft unde sa depozitez lucruri cu adevarat importante.

Inginer romanul si meserias bun la toate, m-am apucat sa sudez un raft din cateva resturi de fiare aruncate prin spatele curtii, l-am dus in beci si am pus pe el cateva damigene goale de 50 de litri. La toamna speram sa le umplu si eu ca tot omul. Ei bine, saptamana trecuta cand m-am dus la tara si am intrat in beci am gasit damigenele sparte facute praf, si raftul meu spranjit prin tot beciul. Sudura mea de mare maistru bineinteles ca cedase… Asta da paguba… Asa e cand te zgarcesti la faina si te ieftinesti la tarate, cum spune o veche vorba romaneasca…

Dupa toata patania asta am invatat doua lucruri: fara zgarcenie si fara imporvizatii. Daca as fi cumparat niste rafuri metalice de la inceput, alta ar fi fost soarta demigenelor mele. Am gasit un magazin cu asemenea rafuri si voi face comanda fara sa stau la discutii. Maxigel.ro mi se pare genul de magazin serios, cu un istoric in spate greu de constatat. O sa revin cu niste poze dupa ce primesc rafturile si eventual dupa ce le montez in beci.

 

 

Leave a Reply