Problema numarul 1 in turism: lenjerie pentru hotel

De multe ori am fost nevoit sa fac un mic tur al hotelurilor din tara. Atunci cand calatoresti foarte mult, cauti des cazare si iti dai seama ca nu prea ai alternative. Desi in tara sunt aparent destul de multe hoteluri, putine sunt cele care respecta standarul de calitate pentru care au fost acreditate. De exemplu, am fost la 4 stele si am primit 2, am fost la 2 stele si am primit zero stele si asa mai departe.

Care sunt cele mai des intalnite probleme in sistemul hotelier din Romania

  1. Cred ca nu ne intrece nimeni la “las-o ba ca merge si-asa”… Numai la noi vezi asa ceva si e vina noastra ca am permis sa se ajunga aici. Daca ne intrebam vreodata de ce nemtii sunt atat de buni in toate, apoi sunt buni pentru ca nu sunt superficiali, isi fac treaba asa cum trebuie, cu constiinta si seriozitate. Nu verifica nimeni daca oamenii au ce le trebuie, merg pe principiul: daca ai vreo nelamurire, tipa ei…
  2. Tarifele prea mari. Uneori, hotelierii uita ca suntem Romania, nu Monaco. Daca as avea o masina mai mare cu siguranta as prefera sa dorm in masina de cat sa fiu luat de fraier cu vreo 200 de lei / noapte la un hotel fantoma.
  3. Lenjeriile de pat sunt neglijate peste tot. acestea ar trebui schimbate dupa fiecare persoana care preda camera. Culmea este ca sunt schimbate, insa sunt schimbate cu unele patate sau rupte. E atat de simplu in ziua de azi sa inchei contract cu o firma care produce lenjerie pentru hotel. S-au dus vremurile in care diversitatea era o problema.
  4. Angajatii trebuie si ei adaugati pe lista cu probleme. De cele mai multe ori avem de-aface cu niste oameni oricum, numai draguti nu. Multi se intreaba de ce angajatii sunt tafnosi si-ti raspund asa, in doi peri la orice intrebare. Ei bine, voi ce va asteptati de la niste oameni care lucreaza multe ore pe bani putini. E normal sa fie nemultumiti. Asta e exploatarea in Romania.

Prefer sa ma opresc la aceste 4 probleme, le consider cele mai importante si cred ca nu se vor rezolva prea curand. Superficialitatea tine clar de mentalitate. Asa sunt toti, romanii, nu doar in sistemul hotelier. Tarifele mari vin din ideea de a amortiza investitia in maxim 1 an, lenjeriile patate sau rupte au legatura cu zgarcenia si cu micimea. Oamenii mici intotdeauna or sa caute sa economiseasca si ultimul cent avand impresia ca pot lua cu ei pe lumea cealalata averea acumulata.

Problema angajatilor prost platiti care va vorbesc urat desi ar trebui sa se poarte altfel cu clientii, deriva din toate cele de mai sus. E de vina si mentalitatea, si faptul ca nu au ocazia sa aiba niste joburi platite la adevarata valoare. Atata timp cat muncesti ore multe pe bani de nimic, cred si eu ca nu ai chef de serviciul acela.

 

Leave a Reply