Problema restului

E o problema destul de importanta cu care societatea se confrunta la prima ora. In Romania legea este facuta in asa fel incat se ajung la solutii ridicole de foarte multe ori. In fiecare dimineata cand lucrez ma duc sa iau niste cornuri, chifle, batoane, ce o fi acolo sa am peste zi. Asta se intampla pe la 6 fara ceva. Niciodata nu au sa imi dea rest. Mereu sunt nevoit sa iau de 5 lei orice doar ca sa nu plec cu buza umflata. Dar in fiecare dimineata aceeasi poveste. Si sunt oameni care vin si cu hartii de 10 si de 50 de lei.

Patronii in aceasta situatie au o problema destul de mare. Cel care vine cu 5 lei hai, treaca mearga ia de toti ca nu-i o suma, insa cei care au bani mai mari se duc si cumpara din alta parte unde lumea are sa dea rest la 10 lei. Pe termen lung patronii au de pierdut atunci cand nu au sa dea rest clientilor.

Din cate stiu eu, legea spune ca trebuie sa ai destui bani incat sa poti da restul clientilor. Esti obligat sa dai restul indiferent cu ce bani iti vine clientul. Pe o parte e corect, nu poti obliga pe cineva sa vina numai cu bani marunti insa nu sunt de acord nici cu nesimtitii care vin zilnic cu 50 de lei doar ca sa ii schimbe dimineata, cumpara ceva de 2 lei si pleaca. Nici cu asta nu pot di de acord. Cum nu pot fi nici cu cei de la magazinele de cartier care de fiecare data cand trebuie sa dea rest 50 de bani, 40 de bani, iti ofera in schimb gume sau caramele. De parca ei ti-ar accepta tie gume sau caramele cand te duci sa cumperi paine.

Leave a Reply