Problema somajului in tara

De fiecare data cand ma uit pe pagina AJOFM Mehedinti ma umfla rasul. Agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca are disponibile 7 locuri de munca intr-un judet cu sute de mii de oameni.  E incredibil cat de prost pot sa mearga lucrurile in tara asta insa asa meritam daca acceptam sa fim condusi de niste incapabili pusi in functii pe criterii politice sau pe pile.

Pe internet treaba sta altfel. firmele aleg sa isi publice posturile disponibile pe site-uri de profil. Candidatii sunt atent selectati inaintea interviului si lucrurile astfel functioneaza mai bine.  Pe internet e plin de locuri de munca in Ploiesti, de locuri de munca Craiova sau de joburi in Oradea. Par a fi orasele cu cele mai active industrii. Din pacate Severinul se afla la polul opus. Locurile de munca lipsesc iar cele existente sunt de toata jena. Patronii profita la maxim de lipsa locurilor de munca oferind niste salarii sub minimul pe economie. Asa am ajuns eu astazi sa lucrez pe 700 de lei cand in 2008 aveam 800 de lei. In loc sa se mearga inainte in judetul Mehedinti se merge inapoi. Din rau spre mai rau si sincer nu stiu ce solutie s-ar putea gasi pentru scoaterea din dezastru a judetului.

Poate daca cei pe care i-am votat ar lua lucrurile in serios si ar inceta sa se mai preocupe de propriul buzunar, lucrurile s-ar ridica incet incet si am reusi sa ridicam nivelul de trai din cel mai sarac judet din tara. Investitorii straini sunt singurii capabili sa creeze locuri de munca si in curand se anunta o mica fabrica in zona, componente auto, insa nu prea da mari sperante. Atat de sarac e judetul Mehedinti incat nici macar 10 astfel de fabricute nu l-ar putea salva.

De-asta spun ca uneori e mai bine sa pleci in alte judete mai bine dezvoltate si sa incerci un nou inceptut de cat sa stai sa astepti schimbarea in locul acesta. Cred ca nu va veni niciodata.

Leave a Reply