Problemele unei tehnologii relativ noi

Cea mai mare problema a omenirii odata cu expansiunea spre 6 miliarde de oameni a fost foametea. De ani de zile se incearca eradicarea foametei de pe planeta prin diverse metode si niciuna nu a dat roade multumitoare. Produsele modificate genetic s-au dovedit a fi doar o solutie de moment. Se pare ca suntem niste dumnezei prea mici sa ne putem juca in mod corect cu genetica deocamdata.

Defapt, produsele modificate genetic au inceput sa fie incet incet interzise de la cultivare din majoritatea tarilor Uniunii Europene din cauza efectelor nocive asupra organismului. Cancerul este boala secolului 21 si inca nu are un leac, insa imbolnavirile sunt tot mai dese datorita mediului viciat in care traim. Organismul are nevoie de produse naturale si de un mediu cat mai putin poluat pentru a reusi sa stea departe de boli.

Pai cati nu ne aducem aminte de vacantele de vara petrecute la bunici? Era atata liniste in sat si fiecare bunic gospodarea ograda proprie. Acolo nu auzeai pe cineva sa nu aiba. Nu exista. Curtile oamenilor erau pline de pasari, animale, terenurile agricole erau pline cu grau, porumb, floarea soarelui si asa mai departe. Toate animalele erau crescute natural fara chimicale, iar culturile de grau si porumb erau imbogatite cu ingrasamant natural fara a fi stropite cu fel de fel de otravuri. Din aceasta cauza, batranii treceau de 80 de ani ca medie de viata si bolile nici nu existau. Pai cine auzea de cancer in lumea satului in urma cu 15 ani?

Boliile cu care ne confruntam astazi sunt rezultatul unei tehnologii folosite in mod gresit. Dorinta de a face bani a fost pusa deasupra ideii de a face bine si din aceasta cauza mediul in care traim a fost viciat pana in ultima lui molecula. Problema este ca lucrurile nu se misca intr-o directie care sa para ca ar repara lucrurile. Lupta cu poluarea e una crancena si destul de lenta. Faptul ca au inceput sa se interzica culturile imbogatite genetic este un pas inainte, insa nu e de ajuns. Trebuiesc facute eforturi cat mai mari din partea tuturor, nu numai a autoritatilor si a celor care ne conduc.

Ce putem face noi? Noi putem face un singur lucru, sa ne ferim de chimicale, sa traim cat mai natural sau ecologic mai bine zis. Cumparand numai produse naturale si naturiste reusim sa stam ca intr-o sfera de sticla, intangibili din exterior. Pe www.produsenoni.ro gasim toata gama de produse naturiste de care avem nevoie pentru a combate efectele chimicalelor introduse zilnic in organism. Stiu ca e dificil sa renuntma complet la produsele cu E-uri, insa trebuie sa incercam. O viata indelungata presupune niste mici sacrificii de care trebuie sa fim mai mult de cat constienti.

Leave a Reply