Prosteala cu MacBook

Cunosc destul de multi oameni care isi cumpara un MacBook doar pentru ca… isi permit. Nu pentru ca ar avea nevoie de asa ceva. Insa, e oare corect sa judecam in acest mod? Adica doar cei care au nevoie de MacBook ar trebui sa cumpere unui sau ce? Si la ce sa le trebuiasca asa ceva? Pai , ca sa incepem cu inceputul, MacBook este un laptop cu sistem de operare MacOS, cu o stabilitate de invidiat, specifica celor de la Apple. Laptopul este conceput si produs de aceeasi firma ce fabrica iPhone. Ei, daca aveti iPhone si sunteti multumit de el, aceeasi chestie o ofera si un MacBook: stabilitatea.

MacBook este folosit de cele mai multe ori de profesionisti, in muzica si creatie/editare foto-video. Functioneaza foarte bine cu suita Adobe si nu numai. Dupa cum va asteptati, MacBook are si un pret pe masura, de la 1000 de euro in sus. Si acuma vine intrebarea mea: avem nevoie de un laptop de 1000 de euro daca nu suntem profesionisti sau nu? Avem nevoie de iPhone sau il cumparam doar pentru ca ne ofera un statut social superior de genul “are iPhone, are bani, e bogat, e cool”? Din punctul meu de vedere, adevarul e undeva pe la mijloc.

Prosteala asta cu MacBook apare in tabara celor care il cumpara doar pentru ca isi permit si doresc sa fie laudati pentru achizitia facuta de cei care nu si-l permit. Cine il cumpara pentru functiile de care are nevoie, nu fac parte din aceasta categorie. Asadar, sa tragem concluzia: MacBook este cumparat de doua categorii sociale. Discutam despre cei care au nevoie de un asemenea laptop si despre cei cu besini fripte in cap ce au impresia ca un asemenea laptop ii face ceva semi-zei.

Leave a Reply