Puterea de a intelege

Cunosc destul de multi meseriasi care desi nu au o calificare in domeniu se pricep destul de bine la ceea ce fac. dupa anii 90 fiecare a inceput sa se priceapa la cate ceva fiind impins uneori de la spate de necesitate. E adevarat ca in ziua de azi ar trebui sa apelam doar la cei autorizati calificati si la firmele de specialitate insa nu mereu luam cele mai bune decizii.

Oamenii sunt suciti si incapabili sa inteleaga lucruri elementare. Nu stiu daca peste tot sunt asa sau doar oltenii din zona Mehedintiunui insa asta am observat eu. Am un prieten foarte bun care se ocupa cu constructii si stiu de la el cat de greu este sa lucrezi cu oamenii zonei. Practic ei nu inteleg ca tu esti meseriasul care stie ce e de facut ca totul sa fie bine. Nu, ei au niste idei si pornind de la gandul ca te platesc tu ca meserias trebuie sa faci pe dracu-n patru sa le pui in practica desi de multe ori nu se poate tehnic. Daca le spui ca nu se poate ei te vor caracteriza ca un meserias foarte slab pregatit si isi vor cauta pe altul care pentru a le lua banii vor zice ca e posibil sa le construiasca si pe Luna casa.

Cam acestia sunt oamenii zonei, cei care construiesc sunt niste ingamfat si niste prosti de dau in gropi cu pretentii ridicole iar meseriasii sunt plecati dupa bani si iarasi bani indiferent daca tehnic se poate ce cere omul sau nu.

Cat de bine e sa decizi sa faci ceva impotriva cerintei celui care isi construieste casa? Ei bine, pe moment nu prea e prea bine insa pe termen lung poate fi o decizie buna. In urma cu 10 ani unchiul meu lucra la o vila in centrul vechi unde proprietarul i-a spus sa ii puna gresie prin curte. Unchiul meu a trecut peste vorba lui si a decis sa puna marmura alba. O frumusete. Pe moment a iesit ditamai scandalul insa 10 ani mai tarziu tipul ii multumeste din suflet unchiului meu ca a ales marmura peste decizia lui. O data la 10 ani cheama o echipa care se ocupa cu slefuire marmura si e ca noua. Gresia cred ca ar fi schimbat-o de 10 ori in 10 ani.

Leave a Reply