Putin despre cafenelele de fite

Ieri seara cand am plecat acasa de la serviciu, pe la ora 22, se transmitea mare derby mare. Romanii, sunt microbisti, asta stie toata lumea. Avem o boala cu fotbalul si cu toate activitatile adiacente acestui sport, pornind de la pariuri sportive si terminand cu cluburi scolare de antrenament. Adevarul este ca odata, candva in negura timpului, am avut si noi o echipa nationala de fotbal care facea ravagii in lume. In ultima vreme ce-i drept, s-au cam lasat pe tanjeala ale noastre talente si nu prea mai vor sa iasa la iveala… In fine, sa nu deviem de la subiect… Meci mare, cafenele pline cu oameni ce urmareau meciul. Am vazut ca e la moda sa vezi meciul in oras, sa faci consumatie de te caci pe tine la cafanelele de fite.

Nu inteleg de ce trebuie sa mergi sa vezi meciul la o cafenea unde in 2 ore cheltui undeva la 50 de lei de persoana, cand poti sa stai acasa si cu 100 de lei organiezei un chef de zile mari alaturi de prieteni sau rude… Se transmite si pe cablu, nu doar cafenelele au acces la aceste meciuri.

Romanii au avut o problema cu faima si cu fala intotdeauna. Treceam aseara pe langa o cafenea de fite din oras, in fata parcate numai masini scumpe, oameni pe care nu ii deranjeaza sa dea 10 lei pe un suc sau pe o cafea. Cafeneaua de fite este una dintre cele mai profitabile afaceri, cu adosuri de peste 300% de cele mai multe ori. Sa profiti de pe urma prostilor si a snobilor mi se pare cea mai buna meserie pretabila pentru un roman. E greu cu munca, cu finantele si usor cu cafenelele de fite in care se sparg bani la greu. Sper ca ANAF-ul trece si pe la ele, nu le uita.

Leave a Reply