Radiografia nuntii romanesti

Despre nunta romaneasca am discutat de multe ori pe blog. Constat ca cu cat discut mai multe pe aceasta tema cu atat subiectul necesita mai multa dezbatere. A venit toamna si odata cu ea s-a deschis sezonul nuntilor. Nu stiu de ce toata lumea se ingramadeste toamna sa faca nunti. De parca in alte zile ale anului nu se pot face. Poate ca se mizeaza pe faptul ca vara e prea cald si e disconfort, primavara e prea frig si sunt ploi, iarna nici nu poate fi vorba de asa ceva.

Toamna a venit de 2 zile si deja am primit doua invitatii la nunta. Nu vreau sa par rautacios, insa le-am refuzat politicos pe ambele pentru ca vin de la oameni cu care nu am mare tangenta. Nuntile la noi au devenit adevarate afaceri. Se fac nunti ca sa se scoata bani, nu ca sa se celebreze un eveniment unic in viata a doi oameni. De ce sa accepti sa te duci la o nunta a unor oameni pe care nu ii cunosti? Doar de dragul de a-I avea si tu invitati la nunta ta? Cam aceasta e mentalitatea deocamdata. Se arunca cu sute de invitatii in stanga si in dreapta de parca am fi conti, contese si vite nobile.

Ce rost are sa ai parte de o nunta cu 400 de persoane? 80% din ele nici macar nu le cunosti, poate e prima data cand ii vezi… pai are rost ca daca sunt 400 de oameni x 150 de euro de caciula se strang 60.000 de euro. Scazi cheltuielile cu nunta 10.000 si uite cum mirii isi ia casa doar din nunta. E o tactica destul de bine pusa la punct despre care nu vreau sa mai comentez. Din punctul meu de vedere, nu as pune niciodata “taxa” la nunta mea chiar daca raman pe drumuri dupa. Nu ma aleg eu cu apartament dupa nunta dar nici nu am constiinta vraiste ca am chemat o gramada de oameni care se vor simti aiurea venind la nunta. Poate ca nu au bani si sunt nevoiti sa se imprumute. Nu sunt de acord cu asa ceva.

Nunta din punctul meu de vedere trebuie sa fie acel eveniment simplu si sincer, unde prietenii si rudele se aduna cu drag. Doar ce apropiati isi fac prezenta. Nu e nevoie sa vina zeci de necunoscuti care sa se bucure de mama focului pentru un nencunoscut.

Cea mai frumoasa nunta la care am asistat pana acuma a fost o nunta de 100 de persoane, cu muzica buna si prieteni apropiati. Toata lumea s-a simtit bine si am vazut acolo si cele mai frumoase poze facute vreodata. Tipii au avut un fotograf nunta Timisoara excelent, cum rar intalnesti pe la noi. Asa trebuie sa fie mereu, invitati doar cei cu adevarat importanti daca tinem sa avem parte intr-adevar de un eveniment frumos.

Leave a Reply