Razboiul imprimantelor: cerneala vs toner

Imprimanta laser pentru romani inca e la stadiul de nou, de nedescoperit. Atunci cand au nevoie de o imprimanta majoritatea romanilor opteaza pentru o multifunctionala pe cerneala fara sa se gandeasca la exploatarea ei pe termen lung. Avantaje sunt destule precum xeroxul incorporat, xerox care se agata destul de bine de mentalitatea celor care sunt obisnuiti sa faca din cacat bici sa si pocneasca. Romanii vor mult la bani putini. Romanii vor ieftin si foarte ieftin asa ca multifunctionalele sunt ideale pentru ei.

Dupa o vreme cei care dau 170 de lei pe o imprimanta constata ca au scos 50 de pagini si s-a terminat cartusul. Producatorii recomanda schimbarea propriu zisa a cartusului, nici decum incarcarea lui cu seringa. Un cartus nou costa undeva la 50 de lei asa ca daca ai de scos 1000 de pagini constati ca depasesti de 3 ori pretul unei imprimante noi doar din cartusele folosite.

Tehnica romanului nu e schimbatul cartusului ci incarcatul cu seringa. Cuperi cu 9 lei o sticulta de cerneala si incarci cartusul de vreo 15-20 de ori, apoi isi da duhul definitiv. Eu si acasa si la munca am multifunctionale si sunt satul de ele ca de mere acre. Urasc sa ma manjesc ca porcul cu tus de fiecare data cand le incarc. De exemplu cartusul de la serviciu nu tine mai mult de 20-30 de pagini asa ca trebuie incarcat destul de des. Cu cel de casa e alta comedie. De cand l-am cumparat nu l-am folosit de cat de vreo 2 ori in 3 luni de zile si s-a uscat cerneala in el. Nu mai poate fi recuperat pentru ca buretele dinauntru nu mai absoarbe cerneala deloc. Trebuie sa cumpar alt cartus dupa ce cu cel curent am reusit sa scot 3 pagini doar.

Dupa ce am pus punct service-ului de calculatoare, am pus cruce si imprimantelor cu cerneala. Daca vreodata o sa am nevoie de ceva imprimanta cu siguranta o sa imi cumpar una laser.

Leave a Reply