Revoluția prețurilor a ajuns o mascaradă

Când mă uit pe net la magazinele online și observ că anunță cu atât de mult tam tam reduceri, Black Friday de primăvară, Black Friday de vară, de toamnă, etc, mă umflă râsul. De ce? Păi pentru că intru pe paginile cu pricina și nu prea găsesc ofertele acelea cu care ele se laudă. Am văzut că a devenit un obicei să anunți reduceri de 50% dar să fie doar la un obiect sau două din magazin, pe care oricum nu-l cumpără nimeni nici măcar redus la jumătate de preț.

Ideea de ofertă în România a ajuns o mascaradă din păcate. Fiecare antreprenor încearcă să prostească românii cu discount-uri și titluri pompoase pentru că în realitate, ofertele nu există. Da, cei care dețin un magazin online au observat că românii sunt disperați după discount-uri, nu după prețuri și profită la maxim de chestia asta. Vă dați seama că nu stă nimeni să pândească un an de zile prețul produsului X în magazinul Y. Se mai fac chestii de-astea de Black Friday dar doar câteva luni…

Din păcate, revoluția prețurilor e o revoluție a prostiei și a ideii de păcăleală, că am observat că este la modă să păcălești, nu să vinzi. Orice neica nimeni care are ceva bani puși de-o parte își poate deschide un magazin online și poate propovădui prin intermediul lui ideea de țeapă și de oferte fictive. Probabil ideea asta de păcăleală l-a ajutat în primă instanță să-și facă rost de bani pentru acel magazin online. E destul de aiurea cum a ajuns mediul acesta online dar nu e problemă, o să fim și noi clienții, ceva mai selectivi.

Leave a Reply