Rezolvarea feisbuciană pentru problemele legate de Windows este trecerea la Linux

Să dea sfântul să ai o problemă cu sistemul de operare Microsoft Windows și să ceri rezolvarea pe Facebook. De ce? Păi pentru că de cele mai multe ori rezolvarea se va rezuma la „treci la Linux”… WTF, cât de idioți pot să fie unii oameni? Cum să treci la Linux dacă ai o problemă cu Windows-ul? E ca și cum ai recomanda unui individ să schimbe mașina dacă cumva într-o dimineață vrea să plece la muncă și aceasta nu mai pornește. Mai bine nu ceri rezolvare pe Facebook…

Și vă dați seama ce recomandă unii? Linuxul… Care nu este compatibil cu aproape nimic ce ține de editare foto-video, gaming, etc. Deci clar că dacă ai de muncit ceva  mai serios la calculator, nu ai cum să folosești Linux. În plus, din punctul meu de vedere, linuxul mi se pare genul acela de sistem de operare pe care și dacă vrei să-l înveți, nu ai cum. De ce? Păi pentru că sunt 10.000 de tutoriale pe net și toate diferite, unele sunt chiar greșite, făcute de niște oameni care se pricep probabil la Linux la fel de mult ca mine.

Linuxul este ok pentru servere, telefoane, și cam atât. Să-l aduci pe palier de egalitate cu Windows-ul mi se pare destul de deplasat. Linuxul mai are nevoie de vreo 50 de ani de evoluție ca să capete stabilitatea și compatibilitatea Windows-ului. Nu ai cum să treci la Linux atât timp cât folosești suita Adobe sau Corel sau alte programe de editare diverse. Cred că cei care recomandă trecerea de la Windows la Linux sunt genul de oameni care nu numai că nu lucrează nimic pe calculator, dar nici nu realizează faptul că alții au nevoie de anumite programe incompatibile deocamdată cu atât de slăvitul Linux.

Leave a Reply