Romania, tara masinilor scumpe

Desi avem cel mai mic salariu din Uniunea Europeana, de pe strazile noastre nu lipsesc masinile scumpe. Romanii au o mentalitate inversa din punct de vedere al prioritatilor. Ei au impresia ca pentru a fi realizat in viata, trebuie sa ai o masina foarte scumpa in fata blocului, musai sa fie Audi, VW, sau BMW, si bineinteles o casa cu cel putin 2 etaje. Mania caselor nu am inteles-o niciodata si merge mana in mana cu fala tiganeasca. Suntem un popor caruia ii place sa se laude, ii place sa para ca este ceea ce nu este.

Romanii cu picioarele mai pe pamant isi cumpara un Logan pe care sa il poata intretine. Pai cati nu cunoastem oameni care desi stau inghesuiti 4 suflete intr-o garsoniera, isi cumpara masina de 8000 de euro second hand. Simt nevoia de a se etala in societate desi o viata intreaga n-au avut 2 luni pe cartea de munca. Curios fapt, dupa ce se strica masina de 8000 de euro, nu au bani sa o mai repare si sunt nevoiti sa o vanda. Nu prea gasesti piese auto ieftine pentru BMW seria 7 de exemplu.

Cine isi cumpara masina noua o cumpara pentru ca poate fi intretinuta cu bani putini. Stim cu totii ca o masina noua nu se compara niciodata cu una second hand. Pai cat costa piesele auto pentru Logan? Va dati seama ca nu mult.

In Romania, din punct de vedere al masinilor noi vandute, Fordul este a doua optiune. Putin mai scump decat un Logan, insa nu cu mult, promite aceleasi avantaje. In plus, e de inteles de ce se cumpara. Gasesti piese pentru Ford pe toate drumurile, la preturi de nu-ti vine sa crezi.

Atunci cand mentalitatea se va schimba, o sa avem si noi masini noi pe strada mai multe ca cele scumpe second hand.

Leave a Reply