Să dea Sfântu’ să întârzii o milisecundă la semafor!

Eu cred că românii au mâncărici la degete frate. Cum s-a făcut verde la semafor și un Gilică întârzie o milisecundă, cum se aude un cor de claxoane din spatele lui. Eu nu am înțeles niciodată unde pula mea se grăbesc idioții care claxonează… Să ajungă mai repede la celălalt semafor? De ce tot timpul trebuie să avem asemenea exemple antisociale lipsite de bun simț printre noi? Pe cuvântul meu că țara asta e destul de frumoasă, dar la ce idioți își fac veacul prin ea, nu-ți vine să mai stai aici…

Avem așa o boală cu claxonatul. Claxonăm de zeci de ori pe zi dar fără motiv întemeiat. Conform codului rutier, claxonul se folosește NUMAI în momentul în care ar preveni un accident iminent. Românii îl folosesc așa ca pe privitul la televizor, ne-a intrat în reflex să stăm cu mâna pe nenorocitul acela de claxon și să sunăm cu el în prostie de fiecare dată când vedem o fufă pe stradă (că deh, n-am mai văzut femei, suntem o națiune de labagii notorii), de fiecare dată când cineva ne incomodează în a încălca regulile de circulație și evident, de fiecare dată când cineva întârzie o milisecundă la semafor.

Cred că peste vreo 10 ani dacă lucrurile evoluează în acest mod, o să iei și bătaie. Pe bune, dacă o să întârzii o secundă la semafor cei care acum se mulțumesc să claxoneze ca idioții, peste 10 ani or să se dea jos din mașină să-ți aplice o corecție. Suntem o națiune de giboni, rupți de orice fel de civilizație. Ne-am obișnuit așa ca în vârf de munte și probabil că ne este bine. Toată lumea se grăbește dar nimeni nu înțelege că într-un oraș ai semafoare, nu autostradă.

Leave a Reply