Sa fie lumina!

Nu incerc sa aduc in discutie Sfanta Scriptura de data aceasta. Lumina inca din cele mai vechi timpuri a fost motiv de sarbatoare si de bucurie. Civilizatia si planeta pe care ne ducem traiul de atata amar de vreme nu poate exista fara lumina. Daca ar fi sa facem comparatia intre primul bec aparut in secolul 19 si un bec LED demn de tehnoplogia anului 2014, o sa observam diferente foarte mari incepand cu constructia si terminand cu eficacitatea.

Pe masura ce avansam ca civilizatie, gasim metode din ce in ce mai inovatoare in ceea ce priveste iluminatul. Chiar acum cateva zile primaria a schimbat lampile de iluminat stradal si diferenta se vede imediat. Au fost montate corpuri de iluminat exterior prin tot orasul si parca totul s-a schimbat. Mai vezi si tu pe unde calci cand te intorci noaptea de la serviciu. Pentru utilizatorii casnici, exista spoturi cu led ce pot fi folosite in interiorul caselor si apartamentelor. Pe langa lumina mult mai puternica, becurile cu led sunt renumite si pentru eficienta. Cei care le folosesc inregistreaza un consum de energie electrica mult mai mic fata de cei care inca folosesc becuri normale, sau chiar economice. Sa nu mai spunem de utilitatea unui intrerupator crepuscular.

Tehnologia LED a fost premiata cu Nobel destul de recent, asa ca exista sanse mari ca pe viitor sa se dezvolte din ce in ce mai mult aceasta ramura a iluminatului. Aceasta tehnologie incepe sa fie folosita din ce in ce mai des si se bucura de un grad de aplicabilitate vast. Intr-un fel, este ceva destul de normal sa privim catre economie intr-o lume in care ne inmultim cu viteza luminii. Resuresle naturale nu vor putea face fata la un moment dat si vom fi nevoiti sa folosim aceste alternative precum tehnologia LED.

Leave a Reply