Să furăm materialul…

O mare companie din Severin își renovează gardul, adică îl dă jos pe cel pe care-l avea și-l ridică pe cel nou, din cărămidă. Ei bine, iese un gard frumos, mare, colorat adică roșu, dar are o problemă, cam lipsește materialul de printre cărămizi. Cum Dumnezeului să pui material doar pe alocuri la un gard de peste 2 metri înălțime? Dacă se pune o cioară pe el și cade pur și simplu peste oameni? Uneori nu pot să înțeleg cât de departe poate să meargă inconștiența și dorința de a fura  material a românului. Pur și simplu nu se simte el bine dacă nu face o găinărie, dacă nu pleacă el acasă cu un sac de ciment sau de adeziv care în mod normal nu costă mai mult de douăzeci și cinci de lei.

Chiar sunt curios ce se va întâmpla dacă doamne ferește, acel gard va cădea peste cineva din cauza faptului că nu are suficient material între cărămizi care să-l țină legat atunci când afară or să bată niște vânturi mai puternice. Nu este de glumă cu chestiile astea și tare sunt curios dacă proprietarul va semna nota finală. Bine, acum depinde cât de mult se pricepe și proprietarul și mai ales cât de papagal este pentru că dacă constructorul l-o fi aburit că „așa se face un gard din cărămidă”, e clar… Constructorii din România au un tupeu fantastic, dus mult peste limita nesimțirii.

Sunt tare curios ce se va întâmpla cu acest gard care după părerea mea ar trebui demolat complet și construit din nou de la zero așa cum trebuie. Nu se poate să faci un gard din cărămidă așa, zidit doar pe alocuri pe unde îți aduci tu aminte, ca să iasă proiectul mai ieftin sau ca să furi tu un pic de material.

 

 

Leave a Reply