Sa o zicem si pe aia cu buteliile de voiaj

Atunci cand esti sofer pe camion, stii cat de importanta este o butelie de voiaj. Atunci cand pleci la munte cu cortul, inveti cat de importanta este o astfel de butelie. Problema nu este utilitatea ei, nu despre ea vreau sa vorbesc astazi, ci despre prostia celor care le cumpara. O sa va explic imediat despre ce este vorba. Ca sa umplii o butelie de voiaj, ai nevoie de o reductie cu ajutorul careia sa cuplezi pistolul de alimentat gaz la butelia in sine. Reductie cu care bineinteles nu vine nici unul din cei cu butelie. Cum isi imagineaza ca incarc eu asa ceva nu inteleg… Oare cred ca am eu colectie de reductii pentru a incarca diversele feluri de butelii de voiaj?

In primul rand, umplerea lor cu GPL este ilegala asa ca din start risti destul de mult cand o cumperi sa nu ai unde sa o incarci. Daca gasesti pana la urma un operator gpl care sa te ajute cu incarcarea trebuie sa ai si acea reductie adaptoare cu ajutorul careia sa faci legatura. Stiu, cine nu are butelie de voiaj nu o sa inteleaga o iota din ce vorbesc, insa am observat ca sunt destul de populare in randul maselor.

Intrebarea mea este de ce lumea nu se gandeste cum o incarca atunci cand le cumpara? Probabil de la magazin li se zice “o incarcati la orice statie gpl” uitand sa mentioneze ca de fapt acest lucru este ilegal si mai ales ca au nevoie de un adaptor special care se monteaza pe robinetul buteliei cu pricina, acea reductie la care faceam referire mai sus. Oamenii sunt prosti si superficiali, mai mult de atat nu am ce intelege. Lipsa de informare nu e o scuza pentru nimeni si de multe ori creaza probleme destul de mari. Oamenii trebuie sa se invete minte, altfel nu se mai trezesc din prostie si din superficialitate niciodata.

6 Comments

 1. Inuta August 5, 2015
  • Alex Ciocan August 9, 2015
   • C December 9, 2015
    • Alex Ciocan December 10, 2015
 2. victor May 31, 2019

Leave a Reply