Să vină PINGUINII

Cred că demult nu am mai avut parte de o asemenea iarnă, în care să ningă atât de încăpățânat. A nins mult până acum și din câte am văzut pe la meteo, urmează multe alte zile cu ninsori. Din păcate, de zăpadă se bucură doar copiii, noi, oamenii cu griji, înjurăm de mama focului atunci când vedem că trebuie să dăm la lopată o oră pe zi ca să ieșim sau să intrăm la parcare, atunci când facem de 3 ori mai mult până la muncă și înapoi față de normal, etc. Peisajul de afară devine oarecum dezolant dacă ești adult, mai ales dacă ești nevoit să ajungi undeva prin București în timp util.

Mai în glumă mai în serios, ca să mai râdem un pic, a apărut pe internet o poză cu o stradă din capitală în care și-au făcut apariția câțiva pinguini. Ei bine, nu cred că s-ar supăra nimeni dacă s-ar întâmpla așa ceva în realitate. La cât este zăpădoiul de mare, nu m-aș mira ca dintr-o grămadă de zăpadă să apară instant o ceată de pinguini. Imaginea de mai sus am luat-o de pe pagina lui Banciu și mi se pare mai mult decât simpatică. E bine că măcar oamenii mai au putere să facă haz de necaz, căci în rest, lucrurile sunt foarte nașpa, mai ales dacă ești șofer.

Oricum am văzut că oamenii au mai lăsat mașinile acasă de când cu ninsorile astea și au pornit către metrou, un metrou care a devenit astfel ridicol de aglomerat. După imaginile apărute pe internet referitoare la modul în care stațiile au devenit arhipline la primele ore ale dimineții, ai putea spune că pinguinii au coborât ca la metrou. Au plecat de la zăpadă de sus și au intrat să se plimbe un pic cu trenulețele. Acea mare de oameni înghesuiți pare o colonie de pinguini imperiali.

Leave a Reply