Salarizarea nu trebuie sa fie o problema

Salarizarea incepe sa fie o problema atunci cand ai sute de oameni pe care trebuie sa ii platesti. Departamentul de contabilitate cred ca se afla in al noualea cer atunci cand vine ziua de salarii si trebuie sa calculeze salariile pentru fiecare om in parte. Noroc cu programele computerizate care au rostul de a mai indulci putin situatia. Parca negrul nu e atat de negru cand ai un mic ajutor de partea ta.

Cine te poate ajuta cand vine vorba despre salarizare?

Pentru ca salarizarea sa nu mai fie o problema trebuie sa achizitionezi un soft de management al salarizarilor. Gasesti unul chiar aici si sper ca observi faptul ca este folosit cu succes si de Universitatea din Bucuresti. Nu stiu cate sute sau poate chiar mii de angajati are aceasta Universitate, insa cu siguranta s-ar crea haos daca nu ar avea un sistem de management al salariatilor foarte bine pus la punct.

Nu as putea sa imi imaginez o firma cu peste 50 de angajati in care activeaza un departament de contabilitate si resurse umane necomputerizat. Traim in secolul 21, secol in care internetul si calculatorul sunt doua “minuni” pe care trebuie sa le tratam ca atare. Trebuie sa profitam de ele, de tehnologie si sa ne cream mici avantaje, mai ales cand discutam despre o firma.

Intr-o institutie, firma, etc, trebuie sa existe in primul rand organizare, in al doilea rand tehnologie. Cu cat iti faci treaba mai repede cu atat creste productivitatea. Totul se rezuma la timp chiar daca ne referim la departamentul contabil sau cel de resurse umane. Exista firme precum hrp.ro ce se ocupa cu comercializarea de softuri speciale, capabile sa organizeze si sa simplifice taskurile diverselor departamente dintr-o intreprindere privata sau publica.

Salarizarea in secolul 21

Salarizarea trebuie sa fie un simplu proces, precum cel din task manager-ul unui computer ce ruleaza Windows. Totul trebuie sa se desfasoare destul de rapid si fara batai de cap. Atata timp cat exista tehnologie de ce nu profitam de ea? Time is money si cred ca avem nevoie sa intelegem aceasta treaba pentru ca foarte multi patroni chiar si la nivel mare aleg sa mearga pe metodele clasice de management al departamentelor din firme iar acestea sunt destul de vechi si putin tehnologizate. Ar avea mult mai mult de castigat daca ar profita de tehnologie si acest lucru s-ar vedea in productivitate.

Leave a Reply