Sanatate si alimentatie

Sanatatea trebuie sa fie intotdeauna pe primul plan. Din pacate, nu prea mai putem sa avem grija de noi asa cum ar trebui. Suntem ceea ce mancam, asta e clar. Mancarea in anul 2014 incepe sa devina un subiect din ce in ce mai delicat, si asta din cauza faptului ca incep sa apara boli grave din cauza ei. Cancerul, boala secolului 21, fara leac in momentul de fata, pare a surveni in 90% din cazuri din cauza alimentatiei bogate in e-uri.

Securitatea alimentara a inceput sa fie din ce in ce mai greu de obtinut. Poluarea mediului inconjurator este unul dintre factorii principali de corupere a sanatatii. Aceasta se rasfrange asupra culturilor de fructe si legume, culturi care se incearca a fi cat mai ecologice. Imi aduc aminte cand eram mic, mergeam la bunici si nu auzeai de boli in sat desi toti erau batrani. Avantajul era ca nu exista poluare. Oamenii mancau doar alimentele pe care le cresteau in propria ograda, carne la fel. Nu degeaba buinicii nostri au trait peste 80 chiar 90 de ani. Atata timp cat duci o viata sanatoasa si stai departe de chimicale, organismul functioneaza corespunzator.

Ce se intampla atunci cand organismul incepe sa fie afectat de chimicale nocive provenite din alimente? In primul rand, apare obezitatea. Obezitatea in Romania incepe sa atinga cote din ce in ce mai alarmante si din pacate nu prea exista cale de stopare a acestei probleme. Singura cale o reprezinta mediatizarea prin toate mijloacele posibile a bolilor produse de alimentatia nesanatoasa.

Eu unul nu cred ca or sa mai revina vremuri cand alimentele de pe rafturile magazinelor or sa fie sanatoase. Societatea s-a corupt in asemenea masura, incat procesul e ireversibil. Odata ajuns la un pret infim cu un produs plin de chimicale, cu greu convingi romanul sarac sa nu il cumpere.

Leave a Reply