Sansa de a calatori

Putem discuta despre o sansa? Eu cred ca da. Inainte de 1989 calatoritul era o mica mare problema, romanii erau nevoiti sa cam stea in banca lor si pierdeau sansa de a vedea lumea. Regimul impunea frica si teama. Comunismul a avut cateva idei de baza destul de bune, insa punerea lor in aplicare nu a mai reusit sa aduca rezultatele asteptate.

Au trecut mai bine de 24 de ani de la eliberarea gandului. Putem spune ca prin revolutie nu am castigat nimic material, doar libertatea de a spune ce gandim si sansa de a vedea lumea cum vrem noi, nu cum vor altii. Cine si-ar fi putut imagina in urma cu 30 de ani un city break in Barcelona atata timp cat sunt mii de kilometri distanta? Multi si-ar fi dorit aceasta “evadare” atunci dar nu a fost posibila.

Pe mine personal m-ar interesa cateva oferte city brake in Madrid luna aceasta. Octombrie este luna cand am dreptul la concediu si anul acesta doresc sa am parte de ceva mai special. M-am saturat de Herculane si locatii apropiate orasului in care locuiesc. Placerea de a calatori o avem fiecare si trebuie sa incercam sa profitam de fiecare sansa ce se iveste. Practic, o viata avem si ar fi pacat sa o petrecem intr-un singur loc, fara sa vedem si alte genuri de obiceiuri si popoare.

Saptamana trecuta am reusit sa plec intr-un city brake ieftin in Paris in weekend chiar. Culmea sfarsiturile de saptamana sunt cele mai aglomerate, insa am reusit sa prind 2 zile de relaxare in jurul Turnului Eiffel. Parisul ramane inca taramul romantismului, inca mai are acea aura specifica indragostitilor. Dragostea pluteste in aer si orasul ramane acel loc din care nu ai vrea sa te mai intorci niciodata in Romania. E atat de mare diferenta de civilizatie, incat nu ai cum sa nu iti doresti sa te muti definitiv la Paris.

Leave a Reply