Sapunul lichid cu 1 leu si 50 de bani

Treceam in urma cu cateva zile prin Carrefour si cautam un sapun lichid. In toate magazinele de asemenea anvergura, o sa vedeti rafturile aranjate in felul urmator: produsele scumpe pe rafturile de sus iar cele ieftine pe rafturile de jos. Se merge pe ideea ca romanului ii e lene sa se aplece si va prefera sa cumpere un produs scump. Foarte buna strategie… perfect aplicabila puturoseniei din tara.

Vad jos, pe ultima polita la raionul cu sapunuri, un sapun lichid marca Carrefour cu 1.50 bani 0.5l… Stau si ma intreb cine ar cumpara asa ceva? Problema este ca din moment ce produsul se afla acolo, e clar ca se cumpara. Magazinele nu tin produse care nu se vad pe rafturi. Se vinde la greu la tara probabil, la oameni saraci care au nevoie de solutii ieftine, nu eficiente. Am avut si eu pe la statie acel sapun si pot spune ca mai multa spuma face apa chioara de cat sapunul cu pricina.

Sa nu fim rautaciosi, cu siguranta oamenii au nevoie de ieftinea, insa trebuie odata pentru totdeuana sa ne invatam sa cumparam si calitate. Nu este sanatos sa te speli cu un sapun ineficient. Mai bine te speli cu sapun de casa de cat sa dai 1 leu pe o apa colorata. Sanatatea noastra trebuie sa fie pe primul plan, nu banii. Sunt constient ca la tara se traieste mai greu, insa putina educatie nu strica.

Totul pleaca de la educatie. Daca la tara educatia este pusa ca si importanta sub munca, nu o sa face niciodaca nimic, progresul o sa existe numai in imaginatia noastra cel putin in mediul rural, unde inca mai avem sate fara curent electric, apa si canal. Chiar recent am fost la 15 km de Severin, intr-un sat in care oamenii cara apa de la fantana si se caca in haznaua din fundul curtii.

Leave a Reply