Sârma ghimpată, pe cale de dispariție

În cele ce urmează, o să vă povestesc cum am căutat sârmă ghimpată în tot Severinul pentru ca apoi să fac rost de pe internet. Am spus de multe ori faptul că cel mai mare dezavantaj pe care îl are orașul mic de provincie se leagă de diversitate. E foarte posibil să nu găsești lucrurile elementare de care ai nevoie într-un oraș în care nu există o industrie foarte puternică.

Duminică am avut nevoie de sârmă ghimpată pentru la țară. Ne-am apucat să facem o casă lângă cea bătrânească și am vrut să îngrădim partea de Sud a plațului cu sârmă ghimpată pentru că în timpul săptămânii nu stă nimeni pe acolo și nu aș vrea să mă trezesc cu BCA-urile furate din bătătură. Știu că dacă cineva vrea într-adevăr să te fure o face oricum, dar puțină protecție nu strică niciodată.

Sârma ghimpată, elementul fantomă la Severin

Ei bine, am pornit noi să căutăm sârmă ghimpată pe la oraș. Bineînțeles că fiind week-end, magazinele de metalo-chimice nu sunt deschise până seara. După ce că sunt săraci, oamenii mai sunt și leneși în partea asta de Oltenie. Au rămas magazinele de bricolaj în care să căutăm și doar la Bricostore am găsit un ghemotoc de sârmă ghimpată, anemic și cam ruginit, cu care oricum nu aveam ce face. Nervoși, am plecat acasă și am zis că dăm comandă pe internet.

Sârma ghimpată

Estmetalcab.ro – unul dintre magazinele online din care puteți cumpăra sârmă ghimpată

Bineînțeles că pe net găsești absolut orice. Comanda am făcut-o pe estmetalcab.ro și sârma ne-a ajuns marți la prima oră, am luat-o, am pus-o în mașină, ne-am dus la țară, am terminat gardul și cu asta basta, nu se poate mai simplu de așa. Data viitoare când o să mai am nevoie de materiale de construcții mai ciudate o să apelez doar la internet, nu mai pierd vremea prin oraș aiurea.

Nu înțeleg de altfel de ce sârma ghimpată este pe cale de dispariție. Chiar nimeni nu o mai folosește? Măcar la îngrădit ograda dacă la altceva… Măcar să își rupă-n dos pantalonii hoții dacă au de gând să sară gardul. Bine, asta dacă nu sunt șmecheri și taie sârma dar vă spun că dacă o puneți inteligent și destul de înalt, nu vor putea să stea toată noaptea să desfacă la sârme…

Leave a Reply