Satul de harpe sau calculatoare vechi

Din 2002 ma ocup cu reparatul calculatoarelor si cu putin timp un urma am decis sa pun punct serviciilor facute pentru prieteni. Reputatia mea de fraier a iesit in evidenta si cu aceasta ocazie si bineinteles ca toata lumea apela la mine atata timp cat nu le luam bani. De la instalari de windows pana la piese defecte. Ultima reparatie pe care am facut-o a fost pentru un amic ce mi-o dat sa ii instalez windows-ul pe motiv ca nu merge. Mie mi s-a parut putin suspect cand l-am pornit ca avea windows-ul proaspat instalat insa am zis sa fac exact ce mi-a spus el. Dupa ce am instalat am vazut ca nu avea sunet. Dupa putine cercetari mi-am dat seama ca avea placa de sunet defecta. Prietenul asta stia de problema insa nu mi-a spus ca defapt sunetul nu mergea crezand ca o sa imi bag eu mainile in el si o sa faca pe dracu-n patru sa il carpesc cumva si sa il repar. Relicva din Paleolitic era buna de aruncat la gunoi insa m-am dus fain frumos la Carrefour, am dat 35 de lei pe o placa de sunet si i-am reparat harpa. I-am spus ca i-am pus alta placa de sunet, mi-a multumit frumos si cam atat. Banii pe placa i-am pus de la mine, motorina consumata pana la Carrefour si inapoi si timpul pierdut cu reparatia si instalarea unui windows mincinos nu le mai pun la socoteala.

M-am saturat de oameni care mint doar ca sa le rezolvi o problema cu care altii nici nu s-ar fi sinchisit daca ar fi vazut relicva. Sunt genul de om care si-ar fi dat interesul indiferent de problema indiferent de situatie. M-am saturat de calculatoare atat de vechi incat piesele din ele se strica doar daca indraznesti sa le atingi si sa le scoti din sloturi.

Am pus punct service-ului particular. Eu am trecut la un calculator de generatie noua pe soket 1155 si am aruncat toate plasele cu cabluri si piese la gunoi. Gunoiul a ajuns unde trebuia si nu vreau sa mai aud de prieteni ale caror calculatoare nu functioneaza.

One Response

  1. alex August 3, 2014

Leave a Reply