Sauna – sau despre blestemul automobilului fără AC

fără ACBăi frate, cel care a inventat mașina fără AC ar merita spânzurat și ucis cu pietre în piața publică. Cei care au mașini fără AC cred că sunt în asentimentul meu în această perioadă în care în interiorul autovehiculelor noastre se strâng strașnic peste 45 de grade Celsius. Cu alte cuvinte, mașina devine o saună pe 4 roți, nimic mai mult. E de ajuns să mergi 5 minute pentru a te face fleașcă din cap până în picioare. Apropo, e perioada în care mi-e milă de taximetriști și de cei care lucrează la distribuție că știu că au patroni care le cumpără mașini noi fără AC în 2016 că sunt mai ieftine cu 700 de euro.

Cum să ai mă taxi fără AC în ziua de azi? Că se coace clientul ca oul în tigaie în mașina aia. Ce faci vara dacă ai un client ce dorește să călătorească într-un alt oraș? Cum va sta omul acela într-o mașină fără AC ore întregi? Și cei de la distribuție, îmbrăcați toți la cămașă albă sau ceva de genul… Cum naiba să mai intre ei la client să-l convingă să cumpere ceva atunci când stau 12 ore într-o mașină fără AC? Put a transpirație de trăsnește, că doar nu au dușuri pe traseu să facă baie sau ceva de genul.

Am avut deja două mașini fără AC și cu siguranță actuala va fi și ultima. Deja devine criteriu obligatoriu aerul condiționat pe viitoarea mașină, nu contează anul de fabricație. Poate să fie și din 1991, dacă are AC și-mi place eu unul o să o cumpăr fără problemă. Evident, am de gând să cumpăr o mașină mai nouă. Am avut două din 1998 și cred că următoarea va fi trecută de 2004. Și va avea aer condiționat!!!

Leave a Reply