Scolile de soferi sunt fabrici de bani

Asta e concluzia la care am ajuns dupa ce am avut de-a face cu cateva dintre ele de-a lungul vietii. Sa incepem cu inceputul: testul psihologic. In loc sa se faca in cabinetele specializate, scolile de soferi au un psiholog colaborator care le intocmeste actele si pune stampila pe acele teste. Cine s-a inscris la scoala de soferi stie ca nimeni nu face pe bune acele teste, iar dina cel motiv, toti dezaxatii ajung sa omoare si sa distruga vieti pe soselele din tara si din strainatate.

In al doilea rand, niciodata nu ti se spune pretul final al scolii, esti ademenit cu preturi cat mai mici, insa pe parcurs aflii ca mai ai de platit chitante pe la cec, fise medicale si ore de conducere. La mine in Severin orele se fac separat iar atunci cand discutam de caregoria B, nu cred ca face cineva toate cele 30 de ore cate sunt prevazute in clauze. Nu cred ca e posibil din punct de vedere financiar, caci daca faci un mic calcul, 30 de ore de conducere sunt cel putin 180 de litri de motorina, asta inseamna peste 1500 de lei doar orele de conducere, cand intreaga scoala costa 1000 de lei.

E logic ce spun, nu? De-asta scolile de soferi sunt afaceri, nu scoli. Interesul lor e sa faca bani, nu sa te invete sa conduci.

Leave a Reply