Se poate ține evidența studenților într-o universitate din București?

București. Capitală. Studii. Cred că pentru mulți dintre noi este destul de clar faptul că o dată ajunși pe la facultate, tinerii în România se ocupă cu de toate, numai cu mersul la cursuri nu. Dacă v-ați întrebat măcar o dată dacă se poate ține evidența studenților universitate București, trebuie să știți că lucrurile nu stau prea roz. Povesteam într-un articol trecut despre vărul meu care este student la Facultatea de Construcții din București și că din 300 de inși la început de an I, au rămas vrei 15 doar până în anul IV. Păi în această situație, ce evidență să mai ții? Pe cine să mai numeri?

După 26 de ani de libertate, doar 5% dintre cei care încep o facultate de stat o și termină

E de-a dreptul incredibil cât de mult a decăzut sistemul de învățământ în cei 26 de ani de libertate. O libertate pe care fiecare a înțeles-o cum a vrut. Apoi, ce interes mai are cineva să țină evidența studenților dacă 95% încep o facultate dar nu o și termină? Totuși, mai există o categorie de oameni care din facultate pleacă în țări străine. Au noroc de ceva burse și cum și-au luat zborul, așa și l-au luat. Nu se vor mai întoarce niciodată pe meleagurile acestei țări. Nu-i blamez, îi înțeleg destul de bine. De ce ai vrea să îți bați capul cu sărăcia și cu prostia din țara asta?

Universitățile trebuie să pună capac corupției din sistem și să pună accent pe corectitudine

Problema este că fără carte suntem morți, morți ca indivizi din punct de vedere al dezvoltării personale, morți ca societate din punct de vedere al evoluției și așa mai departe. Facultățile din țara asta continuă să scoată dobitoci pe bandă rulanta, cei care mai și termină vreau să zic… Dacă la facultățile de stat tinerii nu prea termină, la cele private e coadă la diplome plătite. Toată lumea vine cu plăsuța la examene și trece fără probleme. Asta am observat-o și eu pe la Severin mai ales la postliceala sanitară. Se trece clasa pe bază de plăsuță de la Oriflame și așa mai departe.

Copiii care nu doresc performanță nu ar mai trebui înscriși la școală de către părinți

Așa se întâmplă și prin facultățile private ori pe la stat la locurile taxabile, unde părinții plătesc minim 3000 de lei / an ca să-și țină niște copii dobitoci prin facultăți… Bineînțeles, dacă era ceva de capul acestor odrasle, nu era nevoie să învețe la „cu taxă” sau prin facultăți private… Bineînțeles că nu le place cartea și că doresc să termine facultatea ca să se poată destrăbăla în voie după. E de-a dreptul incredibil ce se întâmplă prin facultățile din România unde prezența la cursuri a celor care doresc să reușească în viață prin propriile forțe este foarte mică. Eh, am mai scris noi despre vânătoarea de diplome.

 

Leave a Reply