Se prind brazii naturali la ghiveci in curtea casei?

De cativa ani a aparut moda asta cu brazii la ghiveci. Exista acei braduti mai micuti, de maxim 1-1.5 metri care se vand in ghivece precum florile. Multi se intreaba daca se prind, daca e nevoie de ceva tratamente speciale ale solului in care il pui si asa mai departe. Ei bine, de prins se prind daca au pamant bun. Am tot auzit oameni care se plangeau ca al lor nu s-a prins si in cele ce urmeaza o sa va dau doua sfaturi destul de simple care sa va asigure reusita..

  1. Cumparati de la pravalia de flori vreo 5-10 kg de pamant de flori. Nu puneti frate bradul intre pietre si nisip si alti draci. E clar ca nu are sanse sa se prinda. Ajutati-l cu o lunga de pamant de calitate pentru ca e foarte important la inceput sa aiba de unde sa traga seva si grana la radacini. Daca va asteptati sa fie de ajuns plantatul in gradina, s-ar putea sa nu fie.
  2. Vara, cand sunt +40 de grade in termometre, nu uitati la ceas de seara sa ii puneti si lui putina apa acolo, nu multa si nu foarte des, indeajuns cat sa il ajute sa treaca peste mediul vitreg in care traieste de acum inainte. Nu va imaginati ca in varf de munte unde creste de obicei sunt 40 de grade celsius… Dar atentie, nu exagerati cu apa.

Eu zic ca daca urmati cei doi pasi, bradul se va prinde 100%. Aduceti pamant de calitate cand il plantati si prima vara cel putin, aveti grija cu apa, sa nu duca lipsa. E mult mai ok sa cumparati brazi la ghiveci si sa ii plantati in curte de cat sa ii aruncat dupa 6 ianuarie la tomberon.

Leave a Reply