Se simte diferența între motorina ieftină și cea scumpă a aceluiași producător?

De vreo 3 ani de zile bag numai motorina ieftină de la Lukoil. Nu știu de ce m-am atașat de acest producător, însă așa a fost să fie. Am mai avut tentative de a alimenta de la Petrom însă nu am fost mulțumit de kilometri, de la Rompetrol însă nu am observat o îmbunătățire de nici o colare deși are cei mai scumpi carburanți de pe piața. M-am lipit așadar de pompele Lukoil de unde am alimentat mereu cu acea motorină ieftină. Ei au doar două sortimente de motorină: cea ieftină  și una aditivată

Acum câteva zile, am zis să bag pentru prima dată motorina mai scumpă, să văd dacă este o diferență. Din cauza faptului că am probleme electrice la mașină, motorina se aprinde ceva mai greu. Am zis să văd dacă cu această motorină mai scumpă reușesc să văd ceva diferențe la funcționare, aprindere, kilometri în plus. Ei bine, în acest articol vin și cu concluziile care nu cred că o să surprindă pe nimeni. O să fie ceva uzual pentru cei care bagă motorină de la toate pompele.

Nu am observat nici o diferență.  Nici la consum nu mi s-a părut mai bună, nici la modul în care merge mașina, adică la faptul că ar trage mai bine. Oricum nu sunt genul disperat după viteză așa că nu am urmărit prea atent cum trage mașina. La pornire nu am observat nici o diferență, cel puțin pentru mașina mea, un Renault Megane Scenic 1,9 dTi. Probabil că la alți producători există diferențe, nu am testat, însă cel puțin la Lukoil nu am reușit să văd așa ceva.

Leave a Reply