Service-ul Auto – afacerea secolului 21

Treceam înspre casă în seara asta și am observat că la orele 18, toate service-urile auto din oraș erau deschise, lucrându-se de zor la mașini. Păi așa să tot deschizi afaceri în România, nu? Cred că Service-ul auto este afacerea secului 21 atât timp cât numărul mașinilor a crescut considerabil. Practic, în orice oraș din România, abia dacă ai loc să parchezi mașina în fața blocului, cunosc oameni care sunt 3 inși în familie și au 5 mașini la scară. E clar că cele 5 mașini sunt toate second hand iar acest lucru înseamnă că la un moment dat, toate 5 vor avea nevoie de o intervenție într-un service auto.

Problema cu aceste service-uri este faptul că oamenii angajați nu sunt profesioniști, am văzut multe exemple de spălătorii auto care s-au extins și cu un service auto iar la reparat mașini, cine credeți că sunt? Exact cei care spălau mașini înainte. Ei bine, așa nu. Seriozitatea service-urilor auto o să scadă din ce în ce mai mult pe măsură ce numărul lor va crește pentru că așa este în România, mereu lucrurile se întâmplă fix pe dos față de străinătate. Dacă afară concurența dă naștere unor servicii de calitate superioară, în România cu cât se deschid mai multe asemenea incinte, cu atât te temi mai mult să-ți lași mașina pe mâinile celor care lucrează acolo.

Păi nu am avut noi povești din Service cu oameni care și-au dus mașinile și le-au primit înapoi cu alte defecte, cu piese furate pur și simplu de pe automobil sau înlocuite cu altele de calitate mult mai proastă? Păi nu am avut noi oameni care au dus mașina la service și au luat-o înapoi cu rezervorul de benzină jumătate sau chiar gol? O fi service-ul auto afacerea secolului 21 în România, dar calitatea lasă mult de dorit.

 

Leave a Reply