Serviciile de hosting din Romania lasa de dorit

Daca nu m-as fi invartit in sfera aceasta a site-urilor, a blogurilor, poate ca n-as fi fost atat de abilitat sa imi dau cu parerea. In cele ce urmeaza, o sa discutam putin despre cele mai intalnite probleme pe care le poti avea cu gazduirea si despre modul in care poti sa te feresti de cei neseriosi. Atata timp cat traim in Romania, din pacate, trebuie sa ne asteptam peste tot la neseriozitate. Asa e si in societatea reala si in online, peste tot pluteste un aer de neseriozitate si din pacate nu il poti dispersa cu una cu doua.

Mereu am fost de parere ca firmele neserioase o sa iasa de pe piata si o sa isi sape propria groapa, insa din pacate se pare ca m-am inselat. Nu exista sa ceva atata timp cat exista un tineret tot mai tehnologizat, utilizatori ai internetului care au nevoie de hosting si se duc la firma X doar pentru ca la firma Y au fost pacaliti sau inselati si asa mai departe. Dati-mi voie sa spun ca atunci cand cineva iti ofera o gazduire pe care nu o poti folosi sau de care nu esti multumit, te pacaleste si te inseala.

Problemele firmelor de hosting din Romania

O sa discutam la general, nu o sa dau nume pentru ca nu are rost, nici o firma de hosting din Romania nu e in regula 100%, doar cateva ies in evidenta precum chroot, Xservers si cei de la http://cloudpoint.ro/, o firma mai noua dar care promite destul de mult. Asadar, sa vedem cele mai frecvente probleme pe care firmele de gazduire de duzina o sa ti le faca.

  1. Gazduirea pe VPS-uri OpenVZ este cea mai proasta alegere posibila pentru ca foarte multe site-uri sunt puse pe acelasi server iar resursele nu sunt asigurate pe fiecare cont in parte. Astfel, e posibil ca un site sa consume toate resursele si tu sa resimti asta din plin, tie sa iti mearga site-ul ca cizma… Daca se face overseling e clar ca o sa ai parte de o gazduire penibila.
  2. Serizoitatea suportului tehnic lasa de dorit peste tot. Fie ca iti raspund o data la 4 ore la un tichet, fie ca nu sunt in stare sa iti rezolve o problema pe care o ridici, te vei enerva si vei renunta la ei in secunda doi. De unde competenta in Romania? De unde? Eu unul m-am lamurit.

Leave a Reply