Sezonul nuntilor

Sezonul nuntilor incepe vara si se termina tarziu in toamna, undeva prin octombrie. Anul acesta am fost nevoit sa particip si eu la cateva nunti, desi am mai spus de cateva ori ca nu imi place sa ma duc la astfel de evenimente. Pur si simplu nu sunt de acord cu “darul”. Practic, obligi oamenii sa cheltuie niste bani pe care poate nu ii au in acel moment. Traiul in Romania nu este unul tocmai roz. Nuntile au inceput sa fie tratate mai de graba ca o sursa rapida de venit, nu ca un eveniment important si unic din fietile noastre. Nu trebuie sa ne mire deloc acest aspect, romanii sunt obisnuiti cu smecheria si cu ideea de a face bani din nimic.

Am mai spus de cateva ori, cand o fi sa ma insor, o sa fac o nunta simpla, fara dar si fara oameni pe care nu ii cunosc. Nu am inteles niciodata nevoia de achema 400 de persoane la o nunta. Nu iti ajunge o zi sa ii saluti pe toti macar, dar asa e la noi… sa vina 1200 daca se poate ca doar dau bani. In zona Mehedintiului se merge undeva la 500 de lei sau 150 de euro de persoana, asa ca ganditi-va cati bani se strang de la o nunta cu 400 de persoane. Intotdeauna am urat genul asta de activitati ce se invart mereu in jurul banilor. Bucuria unirii a doua destine parca a disparut.

Am fost totusi la o nunta in urma cu doua luni pentru ca mi s-a promis un eveniment mai special. A fost o nunta la cort tentevent, in aer liber, in mijlocul muntilor la Mraconia. Ceva de neuitat, suberb si imposibil de uitat. Exact genul de eveniment la care ma gandeam si eu ca voi vrea intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat. Fara bani si doar cu distractie. Mi se pare cel mai urat lucru sa conditionezi prezenta cuiva drag la nunta, de niste hartii fara valoare. E un obicei atat de romanesc impus de o saracie de care se pare ca nu vom mai scapa niciodata.

3 Comments

  1. Alecu October 26, 2014
  2. Cristian October 26, 2014
    • Alecu October 26, 2014

Leave a Reply