Sfantul Cartus reincarcabil HP

Romanii isi fac cruce cand il zaresc, ii fac poza daca au telefonul la indemana si apoi o pun in rama ca sa se inchine dimineata si seara. Icoana cu Iisus e pusa un raft mai jos, pe locul secund, inaietate primind Sfantul Cartus Reincarcabil HP.

Consumabilele se numesc consumabile pentru ca nu trebuiesc inlocuite niciodata… Sau nu e asa? Ce inseamna consumabile? Pai consumabilele, asa cum le zice si denumirea, reprezinta niste produse care se consuma pe parcurs ce sunt folosite. Cartusele imprimantelor sunt consumabile, in special daca discutam despre multifunctionalele pe cerneluri. In mod normal, cand s-a terminat cerneala din cartus te duci si cumperi altul, asa se intampla intr-o lume civilizata… La romani insa, nu. Romanul ce face? Se duce si cumpara un kit de refill si o seringa si umple inapoi Sfantul Cartus HP. De ce sa dea 50 de lei pentru unul nou cand poate sa il incarce pe cel consumat de inca 10 ori. Face o economie de 500 de lei in acest mod, nu? Sau 490 de lei mai bine zis daca punem la socoteala si sticluta cu cerneala cumparata pentru a umple cartusul.

Hp nu recomanda absolut deloc incarcarea cartuselor dupa consumare, ci inlocuirea lor. Aici este dezavantajul imprimantelor pe cerneala: sunt mai ieftine la achizitie, insa costisitoare de intretinut pe termen lung. Pai dintr-un cartus negru sa zicem ca nu scoti mai mult de 150 de pagini. 10 cartuse sunt 500 de lei iar cu un cartus de imprimanta laser scoti cam 2000 de pagini pana sa il schimbi, iar cand il schimbi costa cam 200 de lei unu original, mult sub jumatatea pretului de refill pentru 1500 de pagini imprimate cu cerneala.

Eh, romanul cumpara tot imprimanta cu cerneala si sticlute cu tus, apoi se inchina la Sfantul Cartus reincarcabil HP, ca acesta din urma sa tina cat mai multe incarcari.

Leave a Reply