Si baile mici pot fi chic: 8 sfaturi pentru a iti transforma baia ta mica in baia visurilor tale

Desi toti visam la o baie mare in care sa ne putem pune cabine dus walk-in mari, cazi de centru sau jacuzzi, realitatea este ca cei mai multi dintre noi avem un spatiu limitat pe care il putem aloca baii. Acest lucru nu ar trebui sa ne impiedice sa avem o baie chic in care sa putem pune toate cele necesare noua.

Albul este intotdeauna o idee buna in spatii mici, fie el pe cazi, cabine dus, lavoare, pe pereti sau pardoseli , dar asta nu inseamna ca nu este loc si pentru alte culori. De fapt, cu ajutorul unui joc de lumini, culori si contraste, putem personaliza o baie cu un aspect banal urmand sfaturile de mai jos.

1. Incercati sa folositi o cada sanotechnik mica. Unele din cazile de centru de astazi au fost micsorate pentru a ne putea bucura de ele chiar si in cele mai mici bai. Un spatiu mic va permite sa folositi materiale scumpe in amenajarea baii fara a va depasi bugetul.

2. Exploatati colturile. Cabinele de dus de colt reprezinta una dintre cele mai bune metode de a utila o baie care refuza sa se conformeze dimensiunilor standard. Mobila suspendata este de ajutor cand vrei sa creezi iluzia de spatiu, deoarece ochiul tau vede pardoseala pana la perete.

3. Foloseste o culoare linistitoare la finisaje. Nu va feriti sa folositi putina culoare intr-o baie de dimensiuni mici.

4. Pastrati baia alba si luminata. Nu puteti da gres folosind faianta alba intr-o baie mica. Este simpla, clasica si da senzatia de spatiu.

5. Experimenteaza cu nuante inchise. Albul este clasic si instinctul tau iti spune ca ar trebui sa te feresti de culori inchise intr-o baie mica.

6. Fii istet cand vine vorba de pozitionare. Cand vine vorba de bai mici, trebuie sa te folosesti de orice truc la indemana pentru a reusi sa pui in baia ta toate obiectele de care ai nevoie.

Daca ai o baie cu tavan inclinat, in partea cea mai joasa poti pune o cada usor incastrata in podea si in partea inalta o cabina de dus.

7. Foloseste spatii de depozitare cat mai ergonomice pentru a imbina stilul cu un spatiu de stocare generos.

8. Creaza un spatiu cu personalitate. Cine spune ca “mic” trebuie sa insemne “alb si minimalist” ?

Leave a Reply