Și s-au făcut 35 de grade caniculă (în mașină)

 

Caniculă… România se topește. 52 de persoane leșinate pe caldarâm. La toamnă, cartoful se va vinde cu 10 lei bucata din cauza secetei. Dunărea a secat de tot, marinarii aruncă peste bord ultimele căni de apă pentru a se salva de la naufragiu. Singura țară care a sărit în ajutorul României a fost Etiopia, furnizându-ne 20 de tone de cactuși pe care să îi stoarcem ca pe lămâi.

Da, știu, aș fi bun de prezentat știrile de la ora 17 de la Pro Tv sau măcar editor de știri, că-mi lipsește carisma. Nu dau bine pe sticlă. Sunt curios cât timp va trece până o să înceapă marea isterie cu secta și cu canicula, cu tot felul de știri care nu fac altceva de cât să panicheze oamenii și să îi facă să își modifice activitățile zilnice. Moșii, babele nu vor mai avea curaj să iasă din casă și așa mai departe.

Păi când plouă, încep codurile roșii de inundații. Când ninge, calamitate, oameni înghețați prin mașini pe drumuri blocate, când e vară, caniculă și secetă și oameni pică pe caldarâm din cauza temperaturilor, sângele fierbe prin vene și așa mai departe. Cred că avem cele mai tâmpe știri. V-ați uitat vreodată de curiozitate pe CNN vara să vedeți ce coduri albe, violete, roz, se prezintă?

De fapt, nu cred că cineva sănătos la cap ar putea să catalogheze aceste lucruri drept știri și asta din cauza faptului că sunt simple realități. Numai în România se face din țânțar armăsar, și asta din cauza faptului că doar prin șocant și macabru se poate atrage audiența tâmpilor. Este unul dintre motivele pentru care eu unul nu mă uit la televizor, pur și simplu, nu am ce să văd și ca mine încep să văd din ce în ce mai mulți oameni cu scaun la cap. E și asta o mică victorie.

Leave a Reply