Siguranta inainte de toate

In fiecare zi observ oameni iresponsabili in modul in care plimba copiii cu masina. Legea spune ca au voie sa stea pe scaunul din fata numai copiii treuti de o anumita varsta. Zilnic vezi oameni cu bebelusi ca la spectacol afisati pe scaunul din dreapta. Nu inteleg de unde vine atata lipsa de responsabilitate.

Toti copiii ar trebui transportati in scaun masina bebe. Nu degeaba aceste scaune au fost concepute. Trebuie folosite in mod corespunzator de parinti pentru un transport cat mai in siguranta al copiilor. Acest scaun salveaza vieti. Un bebelus este extrem de fragil. Atunci cand il tii in brate si esti in masina nimic nu iti poate garanta faptul ca cineva te va lovi. Multi se bazeaza pe faptul ca au ani de experienta in spate si nu au prea avut parte de incidente pe sosele, insa niciodata nu se stie. Trebuie sa circulam in conditii de maxima siguranta si sa fim niste parinti responsabili.

Mai vin la mine la alimentat o gramada sa isi umple buteliile cu copiii dupa ei. Se dau toti jos din masina inclusiv copilul si se uita cum se umple butelia. Nu realizeaza faptul ca este periculos. Acea butelie poate sa explodeze in orice moment. Faptul ca asa ceva nu s-a intamplat prea des da oamenilor o falsa incredere in actiunile lor. Se bazeaza pe faptul ca sunt cazuti de 1 la 1 milion si nu li se va intampla tocmai lor asa ceva.

E o mentalitate total gresita. Atunci cand manipulezi chestii explozibile, copiii nu au ce cauta in peisaj. Daca esti un parinte responsabil lasa-l acasa si vino apoi la alimentat. Gazul in sine este otravitor. Se poate rupe un furtun in timpul alimentarii si cei din jur cu siguranta vor fi intoxicati cu gaz. Am incercat sa ii sfatuiesc in ce mai diplomatic mod cu putinta pe fiecare in parte. Unii au inteles si a doua oara au venit fara kinderi, altii s-au revoltat ca ii invat eu cum sa aiba grija de copii, iar altii s-au suparat ca le tin morala si nu au mai venit la alimentat la mine. Cam asa sunt romanii, cand le spui adevarul intotdeauna apar comentarii.

Leave a Reply