Simplitatea unui avion

Avionul in ziua de azi nu mai reprezinta un mijloc de transport inaccesibil. Preturile au scazut destul de mult odata cu avansarea tehnologiei si astazi reusim sa cumparam bilete de avion Stockholm la un pret mai mult decat convenabil. Practic, poti face inconjurul lumii cu doar cateva mii de euro. Imi imaginez cat costa o astfel de “expeditie” in urma cu o suta de ani cand nu exista avionul.

Varul meu de exemplu, a cumparat bilete de avion Larnaca si a plecat in Cipru pentru o saptamana. Fara sa plece prin agentii de turism sau alte chestii de-astea. Pur si simplu s-a urcat in avion si a inceput sa faca pe turistul. Cine si-ar fi imaginat in urma cu 50 de ani ca asa ceva o sa fie posibil?

Avionul nu a adus doar confort, dar a redus considerabil si timpul de calatorie. Cumperi bilete de avion Bucuresti Cluj-Napoca si ajungi in cel mai scurt timp posibil. Vremurile pe care le traim se invart in jurul timpului, cel care reuseste sa aiba cel mai mult timp liber rezolvandu-si tot ce si-a propus in ziua respectiva, se poate declara un invingator. Timpul e din ce in ce mai comprimat si din pacate avionul pentru unii devine o necesitate. Spun din pacate pentru ca nu toate orasele din Romania au aeroporturi ca sa poti zbura catre orice oras in cel mai scurt timp posibil. Ar fi fost frumos sa existe aceasta posibilitate pe care sa o avem la dispozitie…

Cum ar fi fost sa mergem la tara cu avionul? Sau sa zburam de la Severin la Timisoara in nici un ceas, in timp ce cu autocarul pierzi jumatate de zi pe drum. 5 ore pentru un drum in tara asta e inacceptabil, dar nu avem ce sa facem atata timp cat infrastructura nu e pusa la punct.

Leave a Reply