Simte ritmul

Dansul este considerat de cei mai multi dintre noi un simplu sport. Diversitatea adusa de anul 2014 ne permite sa mergem la cursuri de dans, unde invatam de cele mai multe ori sa traim altfel. Prin dans, oamenii traiesc emotii si sentimente dar mai ales le exprima. Expresivitatea dansului a fost observata si pusa la punct inca din antichitate, perfectionata pe masura ce lumea a evoluat spre tehnologie si intelegere. Daca privim in tari precum India, tarile asiatice si cele africane, observam ca dansul ramane una dintre cele mai importante activitati ale comunitatilor locale. In aceste colturi de lume, dansul reuseste sa uneasca povestile cu religia, cu sportul si mai ales cu expresivitatea.

Ce se intampla cu dansul in europa insa? Oare avem nevoie sa luam lectii de dans? Se pare ca da. Caracterul uman si mai ales personalitatea sunt de multe ori capabile sa surprinda. Nu toti oamenii au inclinatie spre dans, nu toti oamenii asculta aceeasi muzica. Muzica si dansul merg mana in mana. Daca iti place un gen muzical precum muzica latino, vei vrea si iti va place sa si dansezi pe acele ritmuri. Daca esti impatimit al genului rap, la fel, vei avea inclinatie spre breakdance.

Copiii sunt cei care ar trebui sa se bucure cel mai mult de aceste cursuri. Au posibilitatea sa invete lucruri la care noi doar visam atunci cand eram mici. Nu aveam nici bani si nici cursuri de dans nu prea erau. Parintii veneau dintr-o epoca comunista inclinati spre lucruri exacte precum meserie si bani, nu spre arte. Niste parinti batrani nu pot intelege expresivitatea unei generatii noi. Diferenta intre generatii face ravagii intotdeauna in comunicare. Rar de tot gasesti parinti open minded, capabili sa gandeasca in ritmul copiilor.

Dansul dupa cum spuneam elibereaza emotii, sentimente si este in stransa legatura cu muzica. In Bucuresti chiar sunt desulte locatii unde atat cei mici cat si cei mari pot invata sa se alinieze cu muzica pe care o adora. Sunt de parere ca viata este atat de scurta si din pacate nu apucam sa facem toate lucrurile la care visam. Macar dansul sa ramana unul din visele accesibile si usor de realizat pentru cei care adora muzica.

Leave a Reply