Șoc și groasă, Marea Britanie a ieșit din UE

Marea Britanie45 de milioane de englezi au decis în proporție de 51% ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană. Decizia aceasta este privită de foarte multă lume drept ceva incredibil, ceva șocant, ceva extraordinar însă sincer să fiu cred că se face prea mult tam tam pe această temă pentru că în primul rând va dura mult și bine până când țara va finaliza demersurile de ieșire din UE (cel puțin 2 ani) iar imigranții care trăiesc acolo nu-și vor pierde locurile de muncă dacă sunt buni în ceea ce fac și au actele în regulă.

Decizia are o umbră de ipocrizie

Aparent decizia de a ieși din UE a fost luată pentru a scăpa de avalurile de imigranți. Totuși, țara aia a fost clădită de imigranți până nu demult. Acum că e pe picioarele sale nu mai e nevoie de imigranți? E o întrebare destul de bună la care ar trebui să răspundă cei 51% care au votat aproape fără să știe implicațiile deciziei lor pe termen mediu și lung.

Va suferi Marea Britanie din punct de vedere economic?

Sincer să fiu nu cred. Deși lira a scăzut destul de mult de la marea veste, nimic spectaculos nu se va întâmpla. Țara se va descurca bine mersi ca și până acum, fiind una dintre cele mai prospere din Europa. Nu discutăm despre România sau altă țară sub mediocră incapabilă să se descurce.

Probleme pentru românii plecați la muncă în Anglia?

Ei bine, după cum spuneam mai sus da… Cei care se duc în Anglia că mai cunosc ei pe cineva și au cazare asigurată și mai muncesc pe acolo când se găsește de muncă, nu vor mai putea face asta. Cei care au însă joburi serioase, stabile, cu vechime, nu vor avea probleme cu nimeni.

 

Leave a Reply