Solutii pentru un trai mai bun

Bineinteles ca solutii pentru traiul bun exista de cand lumea, eu ma refer doar la traiul de la locul de munca. Confortul in sine naste randament mai bun pentru angajati. Cu cat confortul la locul de munca va fi mai mare, cu atat angajatii se vor putea concentra mai bine la sarcinile pe care le au fiecare de indeplinit.

Lucrez intr-un mediu care vara devine cu adevarat ostil din cauza temperaturilor si din cauza lipsei de ventilatie. Atunci cand afara sunt 40 de grade si tu stai intr-o cabina fara aer conditionat si fara macar o fereastra care sa se poata deschide, jobul incepe sa devina enervant si stresant. Degeaba omenirea a facut progrese si unii s-au chinuit sa inventeze ventilatoare industriale, patronii nu sunt dispusi sa investeaza 50 de bani macar in confortul angajatilor. E de ajuns sa construiasca o cladire in care sa stai sa iti faci treaba, restul nu mai conteaza.

Din pacate, patronii nu realizeaza exact ce spuneam mai devreme. Disconfortul duce la neindeplinirea corespunzatoare a sarcinilor de serviciu. O mica investitie in sisteme de climatizare si ventilatie iti aduce profit pe termen lung, alaturi de niste angajati care nu sunt stresati de caldura sau de zapusala creeata in incinta.

Parca a disparut de printre noi bunatatea si gandul bun pentru cel din jur. Acestea au fost inlocuite cu egoismul si cu lacomia. Unii oameni au impresia ca milioanele pe care le fac zilnic pe spatele celor saraci, le vor putea lua dupa ei pe lumea cealalta. Pacat ca exista aceasta lipsa de perspectiva si de viziune a celor bogati. Lumea ar fi un loc mult mai bun daca fiecare ar vedea nevoile celui de langa el. Sa le vada si sa faca ceva daca are puterea. Probabil daca asa ceva s-ar intampla am trai intr-un mic rai. Poate ca si rautatea are rostul ei. De ce sa le avem pe toate in aceasta viata scurta si trecatoare?

Cu toate acestea, poate ca ar trebui mai multa indulgenta pentru nevoile angajatilor din partea patronilor. Atata timp cat au o firma si cu ea produc bani, nu au nici o scuza pentu care sa nu poata oferi conditii de munca decenta pentru angajati.

Leave a Reply