Somnul perfect depinde de amenajarea dormitorului

[dt_small_photos orderby=”recent” number=”6″ lightbox=”true” height=”270″ width=”” margin_top=”” margin_bottom=”” category=”” /]Un dormitor amenajat ca la carte este in stare sa iti incarce bateriile in cadrul programului de somn mult mai bine decat cele amenajate in graba si fara bun gust. Dormitorul trebuie sa fie acea camera din casa in care ne putem odihni fara sa ne deranjeze absolut nimeni, indiferent de momentul zilei. La bloc intr-adevar e mai dificil sa te odihnesti, ai parte de vecini ciudati care mereu se gasesc sa dea drumul la muzica tare atunci cand vrei sa te odihnesti. Excludem acesti vecini si aceste dormitoare din discutie. Cum putem avea parte de un dormitor in care sa avem parte de un somn perfect?

In primul rand, trebuie sa ne simtim “acasa” in acea camera. Sa avem sentimentul de liniste si pace deplina si sa fim siguri ca nimeni nu ne poate deranja atata timp cat suntem in camera noastra. Inainte de somn, camera trebuie sa fie bine aerisita iar pe timpul zilei sa aiba foarte multa lumina naturala. Oxigenul din camera influenteaza foarte mult somnul, la fel si temperatura. Ati observat probabil cat de greu este sa adormi vara cand in dormitor este foarte cald.

In al doilea rand, conteaza putin si amenajarea camerei in sine. Culorile trebuie sa fie odihnitoare si sa ne induca o stare de relaxare. Cei care opteaza pentru culori tipatoare in dormitor nu cred ca vor reusi sa aiba parte de relaxarea pe care si-o doresc. Totul trebuie sa se rezume la o stare de calmitate generala.

In al treilea rand, conteaza foarte mult decoratiunile, incepand de la tapet sau lenjerii de pat si terminand cu mobila in sine. Totul trebuie sa fie in functie de personalitate, mai ales lenjeria de pat. Dormi extraordinar de bine atunci cand ai o lenjerie de pat care iti place si care iti aduce aminte de personalitatea ta, de un hoby, de un film, o floare preferata si asa mai departe, precum cele de aici. Dupa cum spunea, importanta este si mobila din jur. Cred ca sunt destul de urate acele dormitoare goale, lipsite de mobila, chiar daca acesta este trendul. O camera trebuie sa mai aiba si un fotoliu sau o canapea pe care sa te poti aseza. Somproduct.ro este o firma specializata in asemenea mobilier, asa ca puteti arunca o privire fara probleme.

Somnul perfect apare numai atunci cand suntem in dormitorul nostru si risipim orice urma ingrijorare din minte, de stres, atunci cand reusim sa alungam orice problema din minte.

Leave a Reply