Sporturile de iarna

Fiecare anotimp are placerile lui, cu toate ca in ultimii ani Romania nu prea mai are parte de anotimpuri. Trecerea brusca de la vara la iarna se intampla din ce in ce mai des, si nu putem face nimic decat sa ne adaptam situatiei.

Sporturile de iarna sunt la mare cautare in ultimii ani, desi vremea e destul de zgarcita cu noi in ceea ce priveste cantitatea de zapada. Nu tin minte ultima iarna cand am avut zapada de Craciun. Norocul nostru este cu partiile artificiale din zona Brasovului, altfel in Romania nu ar mai exista sporturi de iarna. Am fi nevoiti sa ne luam cagula pentru ski si geamantanul si sa mergem sa ne distram prin muntii altor tari. Sunt destul de multi cei care aleg aceasta solutie si e pacat, Romania are partii si statiuni montane superbe. Problema cu ele este ca sunt foarte aglomerate si drumul in sine pana acolo si inapoi reprezinta un alt impediment. Sa te duci in plin sezon la Sinaia sau Azuga, nu e o experienta de sofer fericit. De-asta majoritatea prefera strainatatea unde se ajunge la munte direct de pe autostrada, fara sa se mearga bara la bara zeci de kilometri. Iti cumperi niste pantaloni de ski zdraveni, o geaca pe masura si te poti distra serios ore bune.

Ma uitam pe internet dupa o geaca de ski sau un snowboard pentru la iarna. Bugetul atata imi permite anul acesta si am de ales, una din doua. Experienta cu snowboard-ul nu am, asa ca m-ar interesa sa schimb putin traditia si sa las schiurile acasa anul acesta. Cu geaca cred ca ma mai tarai un sezon pe partie asa ca am sa aleg placa. Va fi o experienta noua si benefica pentru mine. Sunt de parere ca trebuie mereu sa invatam ceva nou atata timp cat traim, indiferent de situatie.

Leave a Reply