Strazile aglomerate si in ziua de Craciun

Strazile orasului Drobeta Turnu Severin au fost aglomerate si in ziua de Craciun. Daca speram ca imbulzeala sa se termine odata cu ziua de 24 decembrie, iata ca nu s-a intamplat asta. Dupa orele 14, cand s-au trezit din boscaiala, severinenii au inceput sa misune precum furnicile. Au inceput sa se duca prin vizite, ca doar acasa nu-i fain sa stai. Nu stiu de ce, insa traditiile s-au schimbat destul de mult comparativ cu acum 10 ani. Cand eram eu pe la scoala, toata lumea statea acasa de Craciun, parcarile erau goale intrucat vecinii plecau la tara iar cei care ramaneau la oras petreceau alaturi de familie sarbatoarea.

Iata ca acum nu se mai pune problema de asa ceva. Incepand cu 24 decembrie, taranii incep sa dea muzica la maxim si sa bea ca porcii toata noaptea sarbatorind astfel Craciunul. Dupa ce se trezesc din boscaiala, dupa orele 12, incep sa misune prin oras ca furnicile incercand sa ajunga pe la rude, prieteni, alti oameni care au ales sa nu se mai duca la tara de Craciun. Pai ce sa caute la tara? Mai e ceva la tara si nu stiu eu? Taranii s-au emancipat de mult, insa obiceiurile nu si le-au schimbat si cand spun obiceiuri ma refer la astea cu manele date tare si boschetareala pana pica sub masa.

Ce se va intampla dupa Craciun? Pai va incepe din nou aglomeratia prin oras intrucat vine Revelionul si e motiv din nou de betie si de imbuibat. Strazile vor deveni din nou adevarate furnicare pentru cei care bineinteles ca nu isi cumpara niciodata nimic din timp,  pentru cei care prefera sa stea la coada cate o ora pe la hipermarketuri. Mai sunt 3 zile lucratoare anul acesta si se cam duce si 2015, vine un 2016 in care toata lumea isi pune sperante de mai bine.

Leave a Reply